Sunday, 20 July 2014

‘Vijf over twaalf’

LISSE – De firma Horsman & Co. mag doorgaan met het ontwerp Raadhuisplein / De Factorij. Het Win-Win-Win-alternatief van de actiegroep Het Heemskerkplein Moet Blijven krijgt niet de kans om uitgewerkt te worden. Dat was de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 juni.
Fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) probeerde het nog wel. Namens zijn partij diende hij een voorstel in om het besluit over het Raadhuisplein met drie maanden uit te stellen, want dan kon het Win-Win-Win-alternatief financieel uitgewerkt worden. ‘Dit participatietraject van burgers moet een kans krijgen.’ Martijn Tibboel (VVD) steunde dit voorstel, maar hij bleek de enige van zijn fractie én alle andere partijen te zijn.
Fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66) liet weten: ‘Dit is niet het juiste bestuurlijke moment voor burgerparticipatie. Het is niet één voor twaalf, maar vijf over twaalf. De uitkomsten veranderen niets aan het voorlopig ontwerp (van de bouwplannen van Horsman, JD). Fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) maakte verbaal gehakt van het pleidooi van Veldhoven: ‘In december is groen licht gegeven (voor de  Horsman-plannen, JD) en Horsman moet daar op kunnen vertrouwen. Dit is niet het juiste moment om participatie als proefballonnetje op te voeren.’ De overige partijen waren het  hier mee eens, waarna de helft van de mensen op de publieke tribune mopperend weg liep.

No comments:

Post a Comment