Wednesday, 30 July 2014

Column

Verlies
Inge van der Sar, Gijsbert van Duijn, Truike Heemskerk en Erik van der Poel. Hun namen zullen we nooit meer vergeten. Ze zijn voor ons dé gezichten van de vliegtuigramp in Ukraïne. Samen met 394 andere vliegtuigpassagiers van vlucht MH17 kwamen ze om door een laffe raketaanval. Onschuldige mensen zijn vermoord; op weg naar hun vakantiebestemming, waarbij ze hun dagelijkse zorgen en beslommeringen even achter zich konden laten.
‘Voor onze toneelvriendin Truike viel het doek veel te vroeg’, zo laten bestuur en leden van Toneelvereniging VIOS Oud Ade weten. ‘Dag lieve Truike en Erik. Voor altijd in ons hart’ stellen Berend, Paulina, Sander, Marieke en Aukje. Nooit meer zullen de collega’s van Simba, Berend Botje en BSO Thamerdal Kinderopvang Solidoe juf Inge in de armen kunnen nemen. S.V. Kickers ’69 verwoordde het voortijdig heengaan van Inge van der Sar en Gijsbert van Duijn met de woorden: ‘Verlies zonder wedstrijd’ en het bestuur van de T.V. Leimuiden stelt: ‘Wij zullen Inge en Gijs herinneren als geweldige mensen, die er voor elkaar waren, maar ook altijd voor anderen klaar stonden, sociaal zeer bewogen mensen.’
Deze column wil ik afsluiten met een compliment voor burgemeester Marina van der Velde – Menting en loco-burgemeester Floris Schoonderwoerd. Zij brachten namens de gemeente een bezoek aan de nabestaanden om hen een hart onder de riem te steken. Juist in deze moeilijke tijden is het fijn te weten, dat de inwoners kunnen rekenen op bestuurders, die zich bekommeren om hun dorpsgenoten. Aan alle familieleden en vrienden wil ik mijn diepste medeleven betuigen. Veel sterkte en kracht wens ik jullie in de komende weken, maanden en jaren.
Joep Derksen

No comments:

Post a Comment