Monday, 28 July 2014

Raad gaat akkoord met lage Drechtbrug

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Vrijwel de voltallige gemeenteraad stemde maandag 14 juli in met het Bestemmingsplan N207. Een amendement van het CDA om te gaan voor een Drechtbrug waarbij de doorvaarthoogte minimaal 3,60 meter zal zijn, werd afgewezen. De kosten hiervoor zouden namelijk voor rekening van de gemeente komen en dat was voor de politiek een brug te ver.
Gemeenteraadslid Esther Loos (D66) liet hier over weten: ‘We vinden een miljoen euro of meer teveel geld voor een brug. Zeker omdat het maar om 1% van de boten gaat, die bij het huidige ontwerp niet onder die brug door kunnen. We stemmen in met eeen minimale doorvaarthoogte van 3,15 meter.’ Ook de busbanen, die als uitbreiding van de N207 aan die weg worden toegevoegd, konden de goedkeuring niet krijgen. Wethouder Yvonne Peters (VVD) liet weten, dat zij de oproep van de raad van harte ondersteunt, om de geplande busbanen vrij toegankelijk te laten zijn voor al het autoverkeer. Volgens haar zullen mensen binnen de Provincie Zuid-Holland hier ‘welwillend’ naar kijken.
De raad nam nog wel een motie van PRO aan, waarin de wethouder opgeroepen werd om met het Hoogheemraadschap in gesprek te gaan. Gehoopt wordt, dat alsnog serieus wordt gekeken naar een brugvariant waarbij de pijlers (zonder middenpijler) naar binnen gehaald worden. Dat zorgt namelijk voor meer vaarruimte voor de passerende schepen. Op één na gingen alle raadsleden akkoord met het doorzetten van de aanpak van de N207. Alleen raadslid Riet Spaargaren (SVKB) stemde tegen: ‘De doorstroming van Leimuiden kan ook verbeterd worden door het weghalen van de stoplichten’, zo stelde ze.
 

No comments:

Post a Comment