Friday, 25 July 2014

P1 sleept gemeente voor rechter

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De huidige parkeerbeheerder, P1, heeft de gemeentelijke aanbesteding verloren, maar het bedrijf geeft de strijd niet op, zonder hier de rechter bij te betrekken. Deze rechtszaak kan echter pas op 8 september plaatsvinden; hierdoor is het bedrijf ervan verzekerd, dat de werkzaamheden voor de gemeente in ieder geval nog tot 1 januari 2015 door P1 uitgevoer kunnen worden.
Wethouder Dennis Salman (LSN) informeerde de politiek woensdag 2 juli tijdens de vergadering van de Commissie Bestuur, Beheer & Werken, Welzijn (BBWW) over de meest recente ontwikkelingen. ‘Doordat het kort geding pas op 8 september plaats vindt, kan de overdracht naar de nieuwe parkeerbeheerder niet eerder dan op 1 januari plaats vinden. P1 gaat gewoon door met haar werk. De verliezende partij heeft heel voordelig ingeschreven, dus we hebben er hinder van dat deze vertraging (in de overname van de werkzaamheden, JD) ontstaat.’
Buiten de raadszaal lichtte de wethouder zijn woorden toe: ‘P1 is de verliezende partij bij de aanbesteding die was uitgeschreven volgens het principe van de Economische Meest Voordelige inschrijving. Hierbij werd niet alleen gekeken naar de prijs, maar ook de kwaliteit van de dienstverlening. P1 stelt dat zij overall de beste aanbesteding hebben gedaan en daarom het recht hebben om de offerte binnen te slepen.’ De gemeente is er echter van overtuigd, dat P1 deze rechtszaak zal verliezen. Bezitters van parkeerkaarten kunnen gerust zijn; hun documenten blijven dit jaar nog geldig.

No comments:

Post a Comment