Sunday 20 July 2014

Oud-wethouder Moolenaar bevestigt afspraken

LISSE – Veertien jaar geleden zagen Teun en Jacqueline Oosthoek van De Gewoonste Zaak af van de koop van het pand Schoolstraat 9. Als tegenprestatie werd met toenmalig wethouder Ab Moolenaar afgesproken, dat er bij de ontwikkeling van nieuwe plannen in dat gebied enkele wensen van het echtpaar gehonoreerd zouden worden. Dan ging het om voldoende ruimte aan de achterzijde van het pand voor bezoekers van De Gewoonste Zaak om bij een noodsituatie te vluchten. Ook zou er voor het fietsparkeerprobleem een vaste, overdekte fietsenstalling komen aan de kant van de school en mocht De Gewoonste Zaak het terras aan de zonzijde uitbreiden.’
Anno 2014 lijkt niemand in het gemeentehuis nog iets te weten van die afspraken. En projectontwikkelaar Horsman  & Co. gaat er daarom van uit, dat de door Oosthoek aangegeven afspraken geen rechtsgeldige waarde hebben. Ook omdat er niets van op papier staat. Maar in een email van Moolenaar aan Oosthoek bevestigt de oud-wethouder deze gemaakte afspraken wel degelijk en ook verwijst hij naar een nu nog bij de gemeente werkzame ambtenaar die ook van deze afspraken op de hoogte zou zijn.
De gemeenteraad ging donderdag 26 juni akkoord met de huidige bouwplannen van Horsman, maar als de (mondelinge) afspraken inderdaad gemaakt zijn, én ze worden bevestigd door de beide partijen, dan kan het echtpaar Oosthoek wel eens een sterke zaak hebben bij de rechter. En wie weet zorgt deze wetenschap er voor, dat Horsman en Oosthoek elkaar toch nog weten te vinden, waar het gaat om de uitwerking van de Raadhuispleinplannen.

No comments:

Post a Comment