Tuesday, 28 October 2014

Tientallen geweldsincidenten bij Teylingereind

SASSENHEIM – De open dag van jeugdinrichting Teylingereind is eerder deze maand prima verlopen. De bezoekers liepen rond en bewonderden de schone cellen en gangen. Maar uit een nieuwsbrief van Teylingereind blijkt, dat in de loop van het jaar niet alles pais en vree is in deze jongerengevangenis.
Zo waren er het afgelopen jaar maar liefst twintig ‘incidenten’, waarbij sprake was van (een vorm van) fysiek geweld tussen de jongeren onderling. En drie keer keerden één of enkele jongeren zich zelfs tegen het personeel van de gevangenis. Teylingereind is sinds april namelijk niet alleen meer een jongerengevangenis, maar ook 23-plussers kunnen hier geplaatst worden. Het afgelopen half jaar zijn zestien jongeren ‘vanuit het adolescentenstrafrecht ingestroomd’, aldus de nieuwsbrief.
Het goede nieuws is, dat er geen enkele geslaagde ontsnapping is geweest. Voor de jongeren die hun tijd hebben uitgezeten, wordt ook gezorgd. 83% van hen komt terecht in een dagbestedingsprogramma mét woonplek. Voor de overige jongeren staan organisaties klaar om er voor te zorgen dat die jeugd niet meer op het verkeerde pad raakt.

No comments:

Post a Comment