Sunday, 5 October 2014

‘Gelukkig heb ik Annie’

JOEP DERKSEN
LISSE – De gemeente geeft 10.000 euro uit om mensen voor te bereiden op de veranderingen die er komen gaan voor mantelzorgers en (zorg)vrijwilligers. Met de Publiekscampagne 3D ‘Gelukkig heb ik Annie’ moet voor de zorgbehoeftigen en hun directe omgeving duidelijk worden welke gevolgen de drie decentralisaties (3D) hebben. Lisse zet deze campagne op samen met Teylingen, Hillegom, Noordwijk en Noordwijkerhout; de totale kosten bedragen 39.000 euro.
Vanaf eind september komen er drie campagnerondes waarbij promotiemateriaal als posters, flyers, brochures, banners en buttons worden ingezet.  Als eerste worden de veranderingen uitgelegd vanuit het perspectief van de cliënten zelf. Daarna (in november) wordt informatie gegeven voor mantelzorgers en vrijwilligers over wat er gaat veranderen. Tot slot krijgen in januari alle inwoners inzicht in wat er gebeurt op het vlak van de 3D en worden inspirerende initiatieven in het voetlicht gesteld.
De campagneslogan komt van één van de zorgbehoeftigen zelf, zo laat wethouder Adri de Roon (D66) weten. ‘Er zijn gesprekken geweest met mensen die vallen onder de Wmo en één van de uitspraken was: ‘Gelukkig heb ik Annie’. Dat was een mantelzorger die deze Wmo-cliënt hielp.’

No comments:

Post a Comment