Friday, 10 October 2014

Onmin over geheime vergadering

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De nieuwe politiek waar de gemeenteraadsleden de mond vol van hebben, lijkt verdacht veel op de oude achterkamertjespolitiek. Op verzoek van Lijst Salman Noordwijk werden de nieuwe gemeenteraadsleden bijgepraat over het project BloemenZee. Maar dan wel achter gesloten deuren en met de bruine rolhorren omlaag.
Fractievoorzitter Peter van Bockhove (LSN) was het met deze beslotenheid niet eens: ‘Wij vertrekken voorafgaand aan deze geheime raadsvergadering’, zo kondigde hij aan. ‘Als jullie met je gewaardeerde collega’s boven het dorp willen uizweven, dan moeten jullie dat weten. Wij doen hier niet aan mee.’ Zijn partij was echter de enige roepende in de geheimhoudingswoestijn. Fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) beschuldigde de LSN ervan, dat ‘deze coalitiepartij haar verantwoordelijkheid niet neemt’. Raadslid Menko Wiersema (PvdA/GroenLinks) opperde: ‘Laat Van Bockhove eerst de vergadering bijwonen en pas achteraf oordelen of het terecht is geweest.’
Roberto ter Hark (VVD-fractievoorzitter) stelde: ‘In sommige dossiers is het van belang dat bepaalde dingen in beslotenheid worden besloten’ en de raadsleden Nathalie Barnhoorn (Noordwijk Zelfstandig) en Koen van Asten (D66) schoven ook aan bij de besloten vergadering, omdat ze heel graag wilden weten wat er gaande is met BloemenZee. Burgemeester Jan Pieter Lokker liet echter weten, dat in deze geheime sessie geen nieuwe informatie naar voren zou komen.

No comments:

Post a Comment