Sunday, 5 October 2014

Twee ton bezuinigen op accommodaties

LISSE – De leden van de commissies Ruimte en Infrastructuur en Maatschappij en Financiën bogen zich maandag 15 september over de conceptnota ‘Accommodaties’. De politieke partijen waren het er over eens, dat het mogelijk is om 200.000 euro te bezuinigen op accommodaties. Alleen bleef aan het eind van de avond de vraag nog altijd over hoe dat het beste kon gebeuren.
Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) trok alvast wat conclusies: Bezuinig niet op accommodaties, maar kijk naar wat er gebruikt wordt. Er wordt aangegeven dat we de Beukenhof de komende tien jaar gaan huren. Dat is dus sluiting op termijn.’ Commissielid Jaap Meinsma (Nieuw Lisse) vroeg zich af of er bij Ter Specke geen kleinere hal gebouwd kan worden, om de kosten te drukken. Dit is geen optie, volgens wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse): ‘We hebben veel zaalvoetbalactiviteiten en die hebben een bepaalde maatvoering nodig. Hetzelfde geldt voor de mensen van de Spartaan; die moeten een bepaalde afstand afleggen en daarvoor heb je een bepaalde grootte van de hal nodig.’ De commissieleden vroegen zich hierna niet hardop af of de Spartaanleden dan niet gewoon een rondje extra konden lopen.
Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) adviseerde: ‘Houd het acccommodatieniveau op een evenwichtig peil. Waarom is Bescal buiten dit bezuinigingsverhaal gehouden?’ Hierop reageerde wethouder Adri de Roon (D66): ‘In november gaan we het hebben over de vraag of we Bescal al dan niet continueren.’ Commissielid Erik Prins (D66) bekeek alle cijfers nog eens en constateerde: Één keuze van het accommodatiebeleid zou zomaar 20 van de 38 keuzes voor bezuinigingen kunnen vervangen. Die 38 keuzes gaan namelijk over bedragen tussen de 1.000 euro en 20.000 euro.’

No comments:

Post a Comment