Friday, 10 October 2014

Eenderde winkels niet goed bereikbaar voor scootmobielers

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De Belangenvereniging Gehandicapten Noordwijk heeft onderzocht hoe bereikbaar de winkels in Noordwijk-Binnen zijn voor scootmobielgebruikers. Dat blijkt grotendeels in orde te zijn, al is ruim eenderde van de winkels waar het voor de scootmobielers bijna onmogelijk is om zelfstandig naar binnen te komen.
Ruim 61% van de winkels is goed bereikbaar. De belangenvereniging heeft bij 54 winkels geconstateerd dat de toe- en doorgankelijkheid goed is; de drempels bij die winkels zijn daar lager dan twee centimeter en de deurbreedte is in ieder geval 80 centimeter. Hoek Verhuisdienst (Van Limburg Stirumstraat) en Restaurant Ons Thuis (Kerkstraat) moeten nog aan de bak; daar is de toegang matig.
Ronduit slecht is de toe- en doorgankelijkheid volgens de belangenvereniging bij ruim 36% van de zaken. Dan gaat het om de Regiobank, Rotteveel Gordijnen (beiden aan de Kerkstraat), Bloemenshop José (Boerenburgerweg), Nik Kapsalon (Bronckhorststraat), Beautyfeet (Achterzeeweg), Verzuimbeheer (Van Limburg Stirumstraat), Broekhof Scooterwinkel, Theo Tweewielershop (beiden aan de Losplaatsweg) en de Fysio aan het Rederijkersplein.
Maar ook de Pizzeria Noordwijk, Snackbar Boerenburg (allebei op het Rederijkersplein), Steenvoorde Fietsenwinkel (Molenstraat), Originale Italiano (Van Limburg Stirumstraat), Fair Price, Ondergoed Rubens, Zippy for woman (alledrie aan de Kerkstraat) en ABN AMRO bank (Lindenplein) scoren slecht.
Arie van den Berg, voorzitter van de belangenvereniging, laat weten: ‘We hopen dat de winkeliers er hun voordeel mee zullen doen. Het gaat ons er om, dat mensen met een handicap zelfstandig hun boodschappen kunnen doen. Over vijf jaar zal de belangenvereniging een nieuw onderzoek houden naar de toe- en doorgankelijkheid van de winkels. Dan wordt gehoopt op nog betere resultaten.

No comments:

Post a Comment