Friday, 10 October 2014

Aandacht voor criminaliteit tegen ouderen

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het aantal inbraken bij en criminele acties zorgt voor onrust bij het CDA. Fractievoorzitter Jan de Ridder van deze partij stelde vragen.
De Ridder liet het college van burgemeester en wethouders weten, dat zijn partij zich zorgen maakt ‘over inbraken bij ouderen. Er zijn diefstallen van producten van zeer emotionele waarde van kwetsbare  ouderen. Is dit bij de politie bekend? Welke maatregelen kunen getroffen worden om deze laffe diefstallen te bestrijden?’
Hierop reageerde burgemeester Jan Pieter Lokker: ‘Ik heb regelmatig overleg met de teamchef. De politie besteedt speciale aandacht aan woninginbraken. Het is een topprioriteit, met name ook bij ouderen.’ De burgemeester liet weten: ‘In de omgeving van plaatselijke zorginstellingen heeft deze maand twee keer een woninginbraak plaatsgevonden.’ In de gemeente is een woninginbrakenteam in het leven geroepen om zich speciaal met deze zaken bezig te houden. De afgelopen tijd zijn senioren volgens de politiestatistieken dertien keer slachtoffer geworden van misdrijven. In drie gevallen ging het om zakkenrollerij, twee keer betrof het oplichting, drie keer was het diefstal uit een woning en bij vijf woningen werd ingebroken. De politie zet ook een ‘donkere dagen offensief’ op om inwoners alert te maken op de gevaren van het dievengilde dat zich in het donker van de nacht wil verrijken aan andermans bezittingen.

No comments:

Post a Comment