Friday, 10 October 2014

Spelend genieten

JOEP DERKSEN
ROELOFARENDSVEEN – Een twintigtal kinderen luisterde ademloos en met open monden naar het spannende voorleesverhaal ‘Help, ik ben een mug’. Woensdag 24 september organiseerde de bibliotheek namelijk weer een knutsel- en voorleesochtend.
Nadat het verhaaltje was afgelopen liepen de kinderen naar de verschillende tafels om daar zelf spinnetjes te tekenen en te plakken, zodat die de muggetjes kunnen vangen. Deze activiteiten staan in het teken van het zojuist gelanceerde ‘Boekstart voor babies’, zo vertelt Corrie van Werkhoven, vestigingsleider voor de bibliotheek. ‘Babies moeten zo snel mogelijk in aanraking komen met een boek; dat is beter voor hun ontwikkeling.’ Alle ouders met een drie maanden oude baby kunnen hun telg daarom gratis inschrijven bij de bibliotheek en dan krijgen ze nog een mooi koffertje met inhoud cadeau ook.
Dit soort informatie gaat voorbij aan de jongste jeugd van onze gemeente. Ingespannen zijn ze aan het werk, af en toe met de tong uit de mond. Hier en daar reikt een van de moeders een helpende hand. Lois (drieëneenhalf jaar) geniet: ‘Het was een spannend verhaal. Nu ga ik knutselen. Daar ben k goed in.’ En de driejarige Tijm heeft ook grote ambities: ‘Ik ga de grootste spin maken!’ Alle aanwezigen genieten dus; leren en plezier maken blijken weer goed samen te gaan.

No comments:

Post a Comment