Friday, 10 October 2014

Flat ‘Park Overbosch’ verrijkt met biljart

VOORHOUT – Met het plaatsen van een ‘nieuw’ biljart komt de reuring weer terug in het gerenoveerde flatgebouw Park Overbosch. De zestig jaar oude biljarttafel is verplaatst van zorgcentrum Hofwijck in Oegstgeest naar de Voorhoutse flat. Dit kon dankzij een samenwerking tussen de organisaties Woonstichting Vooruitgang en Marente.
De renovatie van Park Overbosch is zo goed als klaar en er zijn nog maar vier sociale huurwoningen en vijf vrije sectorwoningen beschikbaar. De laatste maanden hebben hier al veel nieuwe bewoners hun intrek genomen, maar in het gebouw was eigenlijk weinig te doen. Met de komst van het biljart is daar nu verandering in gekomen. Samen met een aantal bewoners legde Vooruitgang-directeur Steven Schrader een eerste keutje.
Het is een voorbode van wat er nog meer gaat komen. Zo zijn onderhandelingen met de KTS om de keuken in Park Overbosch te gebruiken als leslokaal voor de leerlingen. Schrader: ‘We gaan van dit prachtige pand ook de tuin en verdiepingen gebruiken, bijvoorbeeld voor het geven van openlucht concerten. Bovendien kan de Historische Kring Voorhout in de toekomst ook haar tentoonstellingen blijven organiseren.’

No comments:

Post a Comment