Sunday, 5 October 2014

Overzicht bezuinigingen

JOEP DERKSEN
LISSE – De aankomende bezuinigingen van anderhalf miljoen euro per jaar leidt tot drastische voorstellen van het college van burgemeester en wethouders. Vanaf 2030 krijgen scholen niet meer automatisch een nieuw schoolgebouw, maar moeten de scholen worden ‘gerevitaliseerd’. Met het opknappen van oude gebouwen en het mogelijk samenvoegen van scholen dalen de kosten dan met 10% per jaar. Overigens kunnen de Rembrandtschool en De Lisbloem gerust zijn; dat zijn de laatste twee scholen die nog wél een nieuw gebouw in het vooruitzicht mogen houden.
Het college van burgemeester en wethouders wil nog veel meer bezuinigingen doorvoeren. Zo wordt een streep gezet door de bouw van een nieuw gymnastieklokaal bij de Josephschool aan de Heereweg. De leerlingen kunnen voor hun lichaamsbeweging in de toekomst net zo goed gebruik maken van de sporthal Ter Specke. En de fietsafstand van hun school naar de sporthal ligt binnen de landelijke normen, aldus het college.
Verder wil de gemeente de Beukenhof verkopen, waarna een kleinere accommodatie van 410 m2 gehuurd wordt. Op die manier kan een aantal van de seniorenactiviteiten toch nog op die locatie plaatsvinden. Maar niet allemaal; de rest van de activiteiten worden verplaatst naar andere accommodaties en dat heeft ook weer z’n voordelen, aldus een ambtelijk rapport: ‘Dat heeft een positief effect op de diversiteit van activiteiten in de andere accommodaties.’
The Flags lijkt ook aan het kortste eind te trekken. Waar het gaat om de verlichting, adviseert het college om ‘alleen het hoogst noodzakelijke uit te voeren’ en ook wordt een streep gezet door de geplande indoorvoorziening voor De Spartaan en The Flags.

No comments:

Post a Comment