Sunday, 7 September 2014

Project Duinwetering wordt nieuw sportpareltje

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het begint al een traditie te worden: iedere keer wanneer wethouder Gerben van Duin de pers uitnodigt om de voortgang van het bouwproject Duinwetering toe te lichten, regent het pijpestelen. En heeft het eerste team van VV Noordwijk de dag ervoor een belangrijke voetbalwedstrijd verloren. Donderdag 28 augustus was hierop geen uitzondering.
Maar de slechte sportieve resultaten van de voetbalclub doen niets af aan het feit, dat de gemeente binnenkort een schitterende sportlocatie rijker is. Met twee megagrote sporthallen, verplaatste velden, een publieke tribune en – voor de bewoners van de Zonnekant het meest belangrijk – een ballenvanger-net.
Van Duin loofde de bouwvakkers die de afgelopen acht maanden dag in dag  uit bezig zijn geweest: ‘De eerste paal van Duinwetering werd geslagen in de regen en drab en nattigheid. Het is een wonder dat ze alles uit de grond kunnen stampen en ik hoop dat het recht is. Ik heb respect voor de mannen wat ze hier gedaan hebben.’ Het project wordt echter wel later opgeleverd dan oorspronkelijk gedacht en gehoopt was. De start van de competitie wordt niet gehaald. Deel één van project Duinwetering moet uiterlijk 12 november klaar zijn en inmiddels zijn de bouwwerkers al begonnen aan deel twee, zo liet de wethouder weten. ‘De velden zijn al gekanteld en een gigantisch parkeerterrein is straks klaar. De handbal is verplaatst en zelfs zijn ze al aan de slag gegaan met de flexibele ballenvanger aan de Zonnekant. Het gaat bijzonder snel. Als fase 2 in gaat, zit alle techniek in de sporthal. Dan wordt de huidige kantine afgebroken en wordt alles aangebouwd. We gaan verhuizen in een grote behuizing voor binnensport en buitensport.’
Alle verenigingen die de nieuwe faciliteiten gaan gebruiken sluiten half september een overeenkomst met de gemeente over hoe de exploitatie wordt opgezet. De sportfaciliteiten krijgen niet de VV Noordwijk-kleuren rood en wit, omdat het een sportlocatie is voor alle soorten verenigingen.

No comments:

Post a Comment