Wednesday, 10 September 2014

Sulkyverbod strandt in commissie

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Het gebeurt niet vaak, maar soms heeft inspreken in de commissievergadering wél resultaat. Zo dreigde Rob de Vlieger door een collegevoorstel zijn recht te verliezen om met een sulky (paard met karretje erachter) over het strand te rijden. En dat terwijl hij zijn gelijk al bij de rechtbank gehaald had.
De Vlieger liet weten, dat hij al 19 jaar met zijn paarden over het strandd rijdt, tot het in 2011 verboden werd. Hij vocht deze beslissing aan bij de rechter en de gemeente kreeg te horen, dat er betere argumenten moeten komen voor het verbieden van het sulkyrijden op het strand. Die ‘nieuwe argumenten’  zijn er gekomen en De Vlieger veegde de vloer er mee aan. Zo zouden de paarden met een ‘rendraf van 50 kilometer per uur over het strand kunnen racen’. De Vlieger: ‘Het woord ‘rendraf’ bestaat niet eens in de paardensport en als ik een paard had, dat die snelheid kon ontwikkelen met een sulky erachter, dan zou mijn paard wereldkampioen zijn.’
Paarden met ruiter blijven voor het college welkom op het strand, maar sulky’s niet. Een vreemde zaak, zo vindt De Vlieger. Voor paarden (met en zonder sulky) is het goed om over het strand en door het zoute water te rennen. En in de drukke zomermaanden komen de paarden van de inspreker niet op het strand en als ze er de rest van het jaar wel zijn, dan is het ’s ochtends vroeg als er maar weinig mensen op het strand zijn.
De inspreker liet weten, dat een rechter een nieuw oordeel moet geven over het collegebesluit en de commissieleden spraken af, dat eerst dat oordeel van de rechter afgewacht wordt, totdat het collegebesluit over het sulkyverbod afgehandeld wordt.

No comments:

Post a Comment