Wednesday, 10 September 2014

Woningcorporaties fuseren

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Woningstichting Buitenlust gaat fuseren met Alkemade Wonen uit Roelofarendsveen. Beide woningbouwcorporaties hebben lastige jaren achter de rug: ‘een toenemende druk op de bedrijfsvoering’, zoals dat in managerstaal genoemd wordt.
Ook moeten de beide organisaties de komende jaren miljoenen euro’s aan heffingen betalen en worden er veel eisen gesteld aan de wijze van handelen. Deze maatregelen komen voort uit het Vestia-debacle, wat de belastingbetaler miljarden euro’s heeft gekost.
Om huurders in de toekomst goede, betaalbare woningen te kunnen blijven bieden en ook de dienstverlening op peil te houden, wordt deze fusie als een passende oplossing gezien. De verwachting is dat door de samenvoeging een organisatie met een sterkere positie in de regio zal ontstaan en op termijn tevens een kostenbesparing gerealiseerd kan worden’, aldus de directie van beide organisaties. De fusieplannen worden dit najaar verder uitgewerkt en de beide partijen hopen uiterlijk september 2015 gefuseerd te zijn.

No comments:

Post a Comment