LEIDEN – Eindelijk zijn ze er: de speciaal ontwikkelde glutenvrije en
lactosevrije stroopwafels! En deze heerlijkheden zijn alleen verkrijgbaar bij
de enige echte stroopwafelkraam van Fijne Stroopwafels.nl. De rasechte
Leidenaar Ton Ranselaar werkt samen met tachtig ondernemers om er voor te
zorgen dat mensen die allergiegevoelig zijn, nu ook kunnen genieten van de
smaak van stroopwafels.
Al tien jaar staat Ranselaar
iedere woensdag (naast de visfontein) en iedere zaterdag (bij de oude
Paddebrug) met zijn stroopwafelkraam op de markt. Die dagen tussen 08:00 uur en
17:00 uur genieten inwoners en toeristen van de manier waarop echte Goudse
stroopwafels met 100% roomboter gemaakt worden. ‘Het is een waanzinnig
product!’, laat Ranselaar weten. Hij tipt: ‘Een stroopwafel wordt nóg
lekkerder, als u ‘m zeven seconden in de magnetron opwarmt.’
De glutenvrije en lactosevrije
stroopwafels worden sinds vijf weken verkocht en zijn een enorme hit; iedereen
die deze stroopwafels proeft, is enthousiast en Ranselaar krijgt veel lof over
de smaak. ‘Door het gebruik van rietsuiker is de caramel nog voller dan wanneer
gewone suiker gebruikt wordt.’
Een grote hit zijn ook de Goudse
stroopwafels, die verpakt zijn in Delftsblauwe potten met Leidse gebouwen erop
getekend. Zoals de Koornbeursbrug, het stadhuis en de Universiteit. ‘Het is een
echt Leids souvenir dat heel leuk is om weg te geven’, aldus Ranselaar, die
tevens bekend staat om zijn ministroopwafels en warme grote stroopwafels. Wie
helemaal de blitz wil maken, kan Fijne Stroopwafels ook uitnodigen om langs te
komen bij een bruiloft, verjaardag of kinderpartijtje.
No comments:
Post a Comment