Sunday, 7 September 2014

Kwart kilometer aan kade

JOEP DERKSEN
ROELOFARENDSVEEN – Vol trots zaten wethouder Harry van Schooten en Hoogheemraad Thea de Roos in een sloep om als eerste door de sluis langs de vernieuwde kades aan de Witte Singel en Noordkade te varen. Bij hen was ook oud-wethouder Ton van Velzen aangeschoven, onder wiens leiding dit project van circa 1,4 miljoen euro was gestart. Met het herstel van de kades zijn de omwonenden de komende dertig jaar verzekerd van droge voeten. ‘Dit is weer het mooiste plekje van Roelofarendsveen’, zo concludeerde Van Schooten tevreden.
Tientallen omwonenden waren aanwezig bij dit heuglijke moment; voor hen betekent het ook een eind van bijna een jaar waarin ze omringd werden door rotzooi en werkzaamheden. De kades werden verbeterd, een 250 meter lange stalen damwand werd geplaatst aan de Braassemkant van de sluis en de sluis zelf onderging een grote opknapbeurt. Tegelijkertijd knapte de gemeente de kade zelf ook op.
Overigens is nog niet alles helemaal afgerond: binnenkort worden de oude sluisdeuren nog vervangen voor nieuwe exemplaren. Dit tot grote tevredenheid van Alex van der Poel, voorzitter van de Stichting Behoud & Beheer van de sluis in Roelofarendsveen. ‘Ik ga er van uit dat die nieuwe sluisdeuren er nog voor het voorjaar van 2015 zijn.’ Hij riep de omwonenden op om de omgeving van de sluis mooi te houden: ‘Ga geen stickers plakken, palen zetten of kabels  graven.’ Als herinnering aan de succesvolle afronding van dit project ontvingen alle omwonenden een fraai fotoboek. Het eerste exemplaar werd door De Roos overhandigd aan de oud-voorzitter van de Stichting Behoud & Beheer van de sluis in Roelofarendsveen; Rene van der Zwet, die vele honderden uren achter zich heeft liggen van overleg en gesprekken met de verschillende instanties.

No comments:

Post a Comment