Sunday, 7 September 2014

Genoeg nieuwe woningen

KAAG EN BRAASSEM – De inwoners hoeven zich geen zorgen te maken over een mogelijk tekort aan woningen. Dit liet wethouder Henk Hoek weten, naar aanleiding van het verschijnen van de ‘Regionale woonagenda’.
Kan Kaag en Braassem als kleine gemeente de belangen voor de lokale woonbehoefte goed vertegenwoordigen en op welke manier? Hoek: ‘De komende jaren komen er passende woningen in het kader van het scheiden van wonen en zorg. Eventueel komen er ook koopwoningen die boven de huurgrens zitten. We gaan praten met woningbouwverenigingen en de zorgaanbieders. Ik verwacht dat we voldoende extra krijgen, gezien de aantallen woningen die toegekend zijn. De huizen voor Braassemerland komen daar nog bovenop, want die gaan voorzien in een regionale woningbehoefte.’
De wethouder vervolgde: ‘Ook in de andere dorpen zijn er mogelijkheden om te bouwen. De angst in dorpen als Hoogmade dat daar niet meer gebouwd mag worden, is ongegrond. De dorpen gaan niet op slot.’ Later dit jaar volgt een informatiebijeenkomst over prestatieafspraken tussen de gemeente en woningbouwverenigingen over de regionale woonagenda, de provinciale visie Ruimte en Mobiliteit en de Woningwet.

No comments:

Post a Comment