Tuesday 22 April 2014

Voorlopig geen fusie gemeente

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – De gemeente gaat de komende vier jaar niet fuseren. Deze keiharde belofte deden de fractievoorzitters van de vijf politieke partijen vorige week. Maar de inwoners moeten niet de illussie hebben, dat de gemeente Kaag en Braassem tot in lengte van jaren zal blijven bestaan.
Floris Schoonderwoerd (PRO) reageert op de fusievraag: ‘Op termijn moet je jezelf de vraag stellen of de gemeente Kaag en Braassem heel erg efficiënt is voor de taken waar we voor staan. Na deze vier jaar is mijn overtuiging dat Kaag en Braassem aan verandering toe is.’ Karin van der Kaaden (CDA) bevestigt: ’De komende vier jaar gaan we niet fuseren’ en Petra van der Wereld (SVKB) laat weten: ‘We staan nu niet open voor een fusie. Maar we sluiten niet de ogen voor de wereld om ons heen.
Roel Terraneo (D66) bleef cryptisch: ‘We willen met z’n allen dezelfde kant op, op een bepaalde manier. Hoe het gaat gebeuren, is verschillend voor alle partijen. Yvonne Peters (VVD) ziet het niet zitten, wanneer Kaag en Braassem op termijn alleen met Nieuwkoop gaat fuseren. ‘We willen het goed regelen en niet overgenomen worden door een andere gemeente als Alphen aan den Rijn. We moeten op grotere schaal werken en dan is Nieuwkoop niet groot genoeg.'

No comments:

Post a Comment