Tuesday, 29 April 2014

Eeuwige roem dankzij Nolina Dorpsloop

WOUBRUGGE – De jaarlijkse Nolina Dorpsloop had dit keer wel een heel bijzondere starter. Niemand minder dan de tweevoudig bronzen Olympisch medaillewinnares zorgde voor het startschot. De kinderen en volwassenen zetten hun beste beentje voor om een podiumplaats te halen en zo in aanmerking te komen voor de Eeuwige Roem. Maar zoals het gaat in de sportwereld, is dat privilege slechts voor enkelen weg gelegd.
De overige deelnemers genoten volop van het hardloopevenement. Voor het startschot klinkt, heeft de vijfjarige Tycho heeft er al zin in: ‘Ik heb al een beetje geoefend en ik ga m’n best doen om te winnen.’ Ook de 8-jarige Isis gaat voor goud: ‘Ik wil deze hardloopwedstrijd winnen, want dan krijg ik een beker!’ Na een paar pogingen lukt het Boer om het pistool af te vuren en met verbeten blikjes gaan de kinderen tot en met 5 jaar van start. De omstanders zien hoe ze zich voelen; deze hardloopwedstrijd is nu het belangrijkste moment in hun leven. Al snel wordt duidelijk wie tot de snelste kleuters behoren en uiteindelijk mag Jens van Rijn zich de winnaar noemen, net voor Dani Brunt en Timo van de Meer. Bij de meisjes won Noortje Dijkshoorn; zij versloeg onder meer Benthe de Boer en Melissa Brand.
Maar ook de oudere kinderen deden mee. Zo legden in de leeftijdscategorie meisjes 12 – 15 jaar Eva Hoogendoorn en Terri Evers beslag op de eerste en tweede plaats; net voor Esmeé Bogaard. ‘We zitten allebei in het schaatsgewest KNSB en doen dit als training. Het is leuk om in ons eigen dorp een looptraining te hebben’, aldus Eva. En Terri vervolgt: ‘Het geeft een kick om elke keer weer beter te worden. Dit hardlopen doen we voor de lol, want als je er geen lol aan hebt, is er niets aan.’ De Nolina Dorpsloop is één van de vele activiteiten die georganiseerd wordt door de Oranjevereniging Woubrugge. De vrijwilligers zijn mede in staat om dit te organiseren dankzij de vele donateurs die jaarlijks minimaal 2,50 euro overmaken aan de Oranjevereniging.

No comments:

Post a Comment