Tuesday 22 April 2014

‘Ik heb er weer zin in’

JOEP DERKSEN
LISSE – De enige wethouder uit de vorige periode die ook terug mag keren, is Adri de Roon (D66): hij begint aan zijn vierde periode als wethouder. Hij heeft de portefeuilles waar het meeste geld in omgaan: Werk en Inkomen, Zorg en Jeugd (waaronder de 3D(ecentralisaties) vallen), Welzijn, Subsidiebeleid, Kunst / Cultuur / Monumenten, Volksgezondheid, Onderwijs, Duurzaamheid en Bestuurlijke Samenwerking.
De Roon laat weten: ‘Ik heb er weer zin in. Duurzaamheid is een nieuwe portefeuille.’ Over de 3D: ‘Als de financiën niet genoeg zijn voor de zorg van de mensen, zullen we de reserves hiervoor inzetten.’ De coalitie gaat ook kijken naar mogelijkheden om Bescal tegen (veel) lagere kosten te laten opereren. Aan de hand van een onderzoek wordt voor ieder gebouw dat nu onder het beheer van Bescal valt, bepaalt of het beheer en/of de exploitatie in handen komt van de daadwerkelijke (hoofd)gebruikers.
Tijdens de verkiezingscampagne stond D66 lijnrecht tegenover Nieuw Lisse en SGP/ChristenUnie waar het ging om het zelfstandig voortbestaan van de gemeente. Op dit punt lijkt D66 de slag gewonnen te hebben. ‘We onderschrijven de 36 afspraken die eerder zijn vastgesteld door de gemeenten. We willen de mogelijkheden van ambtelijke samenwerking onderzoeken en zo mogelijk doorvoeren. Een gemeentelijke fusie zal niet door dit college worden geïnitieerd.’ Maar als een andere gemeente of overheidsinstantie de fusiegesprekken begint, dan bepaalt de gemeenteraad of hier mee verder wordt gegaan.

No comments:

Post a Comment