Tuesday 22 April 2014

Roken tijdens de vergadering

 
LISSE – Wethouder Adri de Roon (D66), onder meer verantwoordelijk voor de volksgezondheid, lijkt niet het goede voorbeeld te geven. Tijdens de vergadering voor de commissie Maatschappij en Financiën zat hij regelmatig te genieten van zijn E-sigaret. Het voorbeeld van de wethouder werd op de tribune grif gevolgd, want ook daar werd driftig gepaft met zo’n E-sigaret.
Op de vraag of de wethouder Volksgezondheid niet juist het goede voorbeeld moet  geven, reageert een gemeentelijk woordvoerder: ‘Uit de E-sigaret komt damp, geen rook. Het is dus geen roken. Adri is gestopt met roken. Veel mensen weten dat dit heel moeilijk is. En als de E-sigaret hem daar bij helpt…’
Het is al jaren niet toegestaan om in afgesloten (vergader)ruimtes te roken. Mag er dan wel gerookt worden tijdens de gemeentelijke raads- en commissievergaderingen? De woordvoerder: ‘Er mag niet gerookt worden in openbare gebouwen. Met de E-sigaret rook je ook niet, er komt damp uit. Of de E-sigaret schadelijk is voor de gezondheid, daarover verschillen de deskundigen van mening. Maar vooralsnog mag er binnen ‘gedampt’ worden!

No comments:

Post a Comment