Tuesday 22 April 2014

‘Feest van de democratie’

LISSE – Het nieuwe college van Nieuw Lisse, D66 en SGP/ChristenUnie wordt binnenkort officieel geïnstalleerd. De partijen geven nu aan, dat de inwoner veel meer aan de voorkant betrokken moeten worden bij het besluitvormingsproces. Is dit dan ook het begin van een revolutionair andere manier van werken?
Vertrekkend en aankomend wethouder Adri de Roon (D66) uit zich niet vaak in superlatieven en dit keer is geen uitzondering. ‘Het is niet revolutionair, maar we gaan het met elkaar heel anders doen. Het zal wennen zijn voor het college, de gemeenteraad en het ambtelijk apparaat. Maar het is voor de komende periode de moeite waard om deze andere bestuursstijl te beproeven. Ik hoop dat het een feest van de democratie wordt.’
Aankomend wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) vult aan: ‘Het vertrouwen van de inwoers moet vergroot worden. De laatste jaren werd over de inwoners beslist en niet met de inwoners. Je wilt zoveel mogelijk belangstellenden en belanghebbenden betrekken bij de besluitvorming over bepaalde projecten. Als we dat in de vorige raadsperiode hadden gedaan, zou de actiegroep Heemskerkplein niet zijn ontstaan.’ Overigens is meepraten iets anders dan meebeslissen. De gemeenteraad behoudt het recht om het uiteindelijke oordeel te geven over ieder plan.

No comments:

Post a Comment