Tuesday 20 May 2014

Vrijwilligers maken film over pesten

STREEK – Pesten; het lijkt een onuitroeibaar verschijnsel waar jaarlijks duizenen jongeren onder lijden. Screen Visuals heeft dit verschijnsel gebruikt voor een geweldig initiatief. Een groep gepassioneerde vrijwilligers realiseert de korte film ‘Pesten’.
De draaidagen van de film vinden in juni plaats en bijna niets staat de komst van de korte film, die geheel op non-profit basis wordt opgezet, in de weg. Maar het maken van zo’n korte film kost geld en daarom zet Oudshoorn een crowdfunding actie op met www.cinecrowd.nl. Via deze website kunnen mensen geld doneren, om er voor te zorgen dat de film ook daadwerkelijk het levenslicht ziet. Wij bekijken met deze film niet vanuit de persoon die gepest wordt of de pester. Maar juist vanuit degene die er tussenin staat. Doel van de film is, om de kijker te laten voelen wat het inhoudt om gepest te worden. Bent u ook tegen pesten? Steun ons dan!’, zo stellen de vrijwilligers enthousiast. 
Scholieren van het Bonaventuracollege Schoolbaan in Roelofarendsveen hebben zich gemeld om mee te doen aan deze film en via audities zijn de hoofdrolspelers en figuranten geselecteerd. Screen Visuals heeft al eerder korte films gemaakt, die zich richten op tieners. Bijvoorbeeld waar het gaat om het thema homoseksualiteit. Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/kortefilmpesten.

No comments:

Post a Comment