Sunday 8 June 2014

Hockeyspelletjes en vaardigheidstesten bij WK clubdag

JOEP DERKSEN
VOORHOUT – Het wereldkampioenschap hockey vindt deze weken plaats  in Den Haag en dit is een evenement waar alle  hockeyers al maanden naar uitkijken. De Mixed Hockey Club Voorhout (MHCV) organiseerde donderdag 29 mei een groots evenement voor alle leden; de WK clubdag. Ook was er een bijzonder gebeurtenis, want de MHCV organiseerde tegelijkertijd samen met de hockeyverenigingen in Noordwijk en Lisse het ‘Rabobank Bollenstreek Kampioenschap’.
De dag begon met een spelletjesprogramma voor de jongste spelers; de F-jeugd en ‘funkey hockeyers’; zij werden verrast met een mooi spelletjesprogramma, gebaseerd op ‘Stockey’s geheime avonturen’. Stockey is de WK-mascotte. Hierna konden de E-spelers aantreden voor een ‘reis rond de wereld’. Verspreid over het hoofdveld moesten ze van het ene naar het andere ‘land’ trekken om daar hun (bal)vaardigheden te tonen. In ‘Amerika’ gingen de kinderen lasso werpen en in China moest deze jeugd een bal met een knots langs de ‘Chinese muur’ begeleiden.  Maar ook konden de kinderen punten scoren met het schieten van ballen in grote ronde gaten of het zo snel mogelijk heen en weer ‘drijven’ van een hockeybal. De D-leden deden mee aan een klein toernooitje.
Een stuk groter werd uitgepakt voor de kinderen die in de A-, B- of C-teams spelen. Zij streden om de eeuwige roem in het Rabobank Bollenstreek Kampioenschap en moesten de hockeysticks oppikken tegen teams van ‘eeuwige concurrenten’ Noordwijk en Hisalis. Tegelijkertijd konden de vaste keepers zich vermaken met een keepersclinic, die plaats vond bij Hisalis. Het daggedeelte werd afgesloten met een vette disco, waarbij ouders niet gewenst waren.
De honderden ouders die week in – week uit hun kroost naar de vereniging brengen, kregen ’s avonds de kans om zelf eens te ervaren hoe het is om met een stick een hockeybal onder controle te krijgen. Hierna genoten zij van een welverdiend Italians buffet. Een volgend hoogtepunt was het WK-Feest, waar de in deze regio bekende band Run4Cover optrad. Alle aanwezigen genoten van en swingden mee met de grootste hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Een paar uur lang waren die dertigers, veertigers en vijftigers weer koningen en koninginnen van de dansvloer.

No comments:

Post a Comment