Friday, 27 June 2014

Bas Brekelmans wethouder in Teylingen

JOEP DERKSEN
TEYLINGEN – Nadat wethouder Leo van der Zon zijn functie opgaf, meldden veel mensen zich aan om diens plaats in te nemen. Niet geheel verrassend is het Bas Brekelmans geworden, die het wethoudersstokje mag overnemen. Anderhalf jaar geleden was Brekelmans nog wethouder in Lisse en maakte hij een overstap naar Noordwijk. De VVD in die plaats zakte bij de gemeenteraadsverkiezingen echter van 6 naar 2 zetels en de partij viel buiten het college.
Na een maand als ambteloos burger doorgebracht te hebben, wordt Brekelmans (47) nu dus wethouder Ruimte, Economie en Sport in Teylingen. Fractievoorzitter Marlies Volten is blij met de keuze: ‘Bas is een echte Bollenstreker; hij heeft veel ervaring in de regio en ook met deze portefeuille.’
Brekelmans zelf is ook heel enthousiast: ‘Ik heb veel zin om te beginnen. Teylingen is een gezellige en mooie gemeente en ook een belangrijke speler in de Bollenstreek en daarbuiten. Ik dank de VVD afdeling voor het vertrouwen in mij en wil snel aan de slag met de ondernemers, inwoners en verenigingen om Teylingen en de regio nog meer op de kaart te zetten.’ De aankomend wethouder gaat zich ook bezig houden met de doorstroming op de woningmarkt. De gemeenteraad stemt 3 juli over de benoeming.

No comments:

Post a Comment