Friday, 15 August 2014

‘De dood of de gladiolen’

JOEP DERKSEN
LISSE – Al bijna twintig kunstenaars en kunstminners hebben zich opgegeven voor “Een Dag op het Plein”, dat vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus op het Heemskerk Parkeerterrein (achter de Gewoonste Zaak) plaats vindt. Mede-organisator Jacqueline Oosthoek is verrast door dit succes. ‘Het is een tikkie groter gegroeid, dan we gedacht adden. Het is de dood of de gladiolen’.
Soulbandjes, graffitikunstenaars, poppenspelers en schilders; een Dag op het Plein wordt in feite hét grootste kunstevenement waar ‘tout’ Lisse op af zal komen. Het is namelijk heel laagdrempelig; je hoeft als bezoeker niets van kunst te weten en kunt gewoon genieten van alle verschillende kunstuitingen. ‘Het wordt één grote picknickdeken met iedereen die wat met kunst doet’, stelt Oosthoek enthousiast. ‘Iedereen doet zijn eigen ding en de deelnemers zelf hoeven niet angstig te zijn, dat ze iets bijzonders moeten kunnen. Daarom komt er ook een stukje open podium, waar mensen, die zich geïnspireerd voelen, zich kunnen uiten.’
Een Dag op het Plein is in feite de afsluiting van de zomervakantie. Naast de kunstenaars, die twee dagen lang het Heemskerkplein ‘van 12:00 uur tot laat’ zullen bemensen, zijn er ook twee grote muziekfestivals: op vrijdagavond het Q-Music Foute uurfestijn en op zaterdagavond komen mensen massaal naar Amstel Live. Beiden dagen wordt voor de inwendige mens geod gezorgd, of het nu gaat om de ‘rollende keukens’ die her en der op het plein staan, of de champagnebar waar uitgebreid geborreld kan worden.
Het is voor kunstenaars en kunstminners nog altijd mogelijk om zich aan te melden voor dit evenement. ‘Vijftig acts kunnen we gemakkelijk hebben’, zo stelt Oosthoek enthousiast. ‘Mensen uit Lisse hebben voorrang, maar ook deelnemers uit de regio zijn welkom.’ Aanmelden kan telefonisch (06 2269 5232) of per mail: info@degewoonstezaak.com. Het evenement is gratis toegankelijk.

No comments:

Post a Comment