Friday, 7 November 2014

Geen extra vaste parkeerplaatsen

Gemeente zet in op handhaving
LISSE – Het is vaak moeilijk voor automobilisten om hun geliefde voertuig in het centrum te parkeren en die situatie wordt de komende jaren alleen maar lastiger. De politieke partijen VVD en CDA vroegen donderdag 6 november om ‘structurele oplossingen’ voor de parkeerproblemen.
De komende jaren gaat het centrum van Lisse (weer) op de schop. Nu het ‘Huis van Cultuur’ Floralis bijna voltooid  is, staat het volgende nieuwbouwproject al weer te wachten: de Factorij. Dit nieuwbouwplan wordt vrijwel volledig uitgevoerd op de huidige parkeerlocatie Heemskerkplein. Ook zijn er vergaande plannen om de Hobaho-locatie vol te bouwen met woningen. Raadslid MartijnTibboel (VVD ) zag de bui al hangen. Door die bouwprojecten gaan veel parkeerplekken verloren, zo liet hij weten. Hij riep het college op om ‘structurele maatregelen’ te nemen.
Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) stelde, dat het verlies van parkeerplaatsen ‘een tijdelijk probleem’ is. Nadat de bouwwerkzaamheden afgerond zijn, liggen er namelijk ook weer nieuwe parkeerplaatsen. Wel liet de wethouder weten, dat het college kijkt naar mogelijkheden om te zorgen voor extra, tijdelijke, parkeerplekken voor de centrumbezoekers.
De beide partijen vonden ook, dat de gemeente geen extra geld (50.000 euro) moet uitgeven handhaving in de parkeerschijfzone. ‘Zo reserveer je geld voor de consumentenwegjaagboa’, aldus fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA). Maar ook hier vingen zijn partij en de VVD bot. Fractievoorzitter Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) wees hen er op, dat in andere gemeenten juist gehandhaafd wordt om parkeerplaatsen vrij te maken. Ook Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) heeft geen medelijden met foutparkeerders: ‘De consument weet wat de parkeerregels zijn.Als je in de fout gaat, kun je verwachten dat je bekeurd wordt.’

No comments:

Post a Comment