Sunday, 20 July 2014

Gemeente stelt Stek aansprakelijk

LISSE – De gemeente heeft contact opgenomen met wooncorporatie Stek over de dode bomen aan de Gerard Douhof. Deze voor dat gebiedje massale sterfte kwam doordat een aannemer grote hoeveelheden zand rond die bomen legde, waardoor de wortels stikten. Vorige maand stelde commissielid Mart van der Vlugt (PvdA/GroenLinks) hier vragen over.
Het college van burgemeester en wethouders laat weten, dat inderdaad grond was neergelegd rondom de bomen. De gemeente heeft op een gegeven moment opdracht gegeven om die grond te verwijderen, maar het kwaad was toen al geschiedt. De vijf bomen aan de voorkant zijn verwijderd, maar gevreesd wordt voor het voortbestaan van de bomen aan de slootrand; ook die zijn in slechte staat. De gemeente heeft Stek, als opdrachtgever voor de nieuwbouw van 36 appartementen, aansprakelijk gesteld. Het gebied wordt over een half jaar opnieuw ingericht, maar vijf dode iepen zijn vrijdag 27 juni al verwijderd. Hiervoor in de plaats komt tijdelijk een ‘bermmengsel’ met onder andere papaver en korenbloemen.
Stek geeft geen commentaar, maar Anne-Marie van der Bent, gemeentelijk woordvoerder Communicatie, laat  weten dat de omwonenden een brief hebben ontvangen. Zij mogen in september ‘meedenken’ over de manier waarop hun woongebied weer verfraaid wordt met nieuw groen, zoals bomen en struiken.

No comments:

Post a Comment